Leemstuc in Kantoor Bunnik

Een nieuw kantoorpand wordt onder andere afgewerkt met basisleem en kleurleem van Claytec, Dit alles naar een idee van interieurontwerper Cris van Amsterdam

Iedereen heeft snel moeten schakelen bij het ontstaan van deze opdracht, zowel de opdrachtgevers als de ontwerper en wijzelf hebben alle zeilen bij gezet om tot een goede overeenkomst te komen. Uiteindelijk zijn we uit de bus gekomen als uitvoerders van dit bijzondere project.

Leem als basis in een kantoor

Het is niet een alledaags besluit om in een kantoor de geweldige werking en uitstraling te gebruiken. zo’n 5000 kilo basisleem wordt er hier vewerkt op de 1e en 2e verdieping, deze wordt daarna afgewerkt met kleurleem van Claytec in Alt Weiss kleur (oud wit). in totaal zo’n 258m2

Uitzonderlijk rijk kleurenpalet in aardse tonen

Claytec beschikt over een uitgebreid kleurbereik van geheel natuurlijk materiaal. Voor de persoonlijke invulling van uw interieur biedt Yosima een uitzonderlijk rijk kleurenpalet in aardse tonen. Tegelijkertijd is Yosima een kleurenrijkdom binnen een gestructureerd systeem. De veelheid aan kleuren is het resultaat van een pure mix zonder bijkleuring: onze leempleisters bevatten alleen natuurlijke grondstoffen. De leem wordt na winning veredeld en als zodanig verwerkt.

Uitstekende vochtregulerende eigenschappen

Omdat passief bouwen tegenwoordig de norm is, wordt de kwaliteit van de gebruikte materialen steeds belangrijker. Volgens ons ligt hier de kracht van Claytec, Dit is de leem die wij gaan gebruiken gebruikt voor dit project. “Leem draagt door zijn uitstekende vochtregulerende eigenschappen aantoonbaar bij aan een gezonder en prettiger binnenklimaat. Je merkt het direct wanneer je een ruimte binnenloopt waar de wanden en plafonds met leem gepleisterd zijn. De leem houdt de luchtvochtigheid constant en de luchtkwaliteit op peil, het maakt ruimtes aangenamer. Claytec vertaalt deze behoefte in hedendaagse bouwoplossingen.”

Wij van Ecowonen zijn al jaren overtuigd van de kwaliteiten van leem in je woning, wil je hier meer over te weten komen of heb je interesse in een vrijblijvend advies of offerte!

Stuur een e-mail naar info@puurleem.nl of bel met Peter van Hemert op 06-154.299.78.