Een raaplaag is doorgaans een laag van 5 mm dik tot wel enkele centimeters dikte en dient om een volgende stuclaag overheen op aan te brengen, werken met leem brengt je dan op de volgende lagen bruinleem en daaroverheen kleurleem, de nieuwe grovere kleurleem zorgt ervoor dat de basislaag “base”ook meteen de afwerklaag leem is en dus kosten besparend kan werken, deze leem is echter wel een stuc grover dan bijvoorbeeld de kleurleem van Yosima of andere kleurleem (leemfinish) in de markt

02_nj

Leempleister-mortel

Gekleurde leempleister als leemwerkmortel als een lagige gekleurde afwerkleem voor binnenshuis. Hand- of machineleem. Op CLAYTEC Basisleem, geschikt metselwerk, massief bouwstoffen, pleisterdrager- en indien mogelijk droog bouwplaten.

Samenstelling

Natuurbouwleem, gekleurde leem- en kleisoorten, gewassen zand met gemengde korrel 0-2 mm, vezels van gerstestro tot 10 mm en cellulosevezels.

Kleurleem grof kleuren

Kleurleem grof is verkrijgbaar in de volgende 36 kleurtinten.

Meer weten over de mogelijkheden?

We zijn gespecialiseerd in het aanbrengen van leemproducten.

Bouwen met leem levert sinds mensenheugenis degelijke woningen op met een aangenaam en natuurlijk binnenklimaat. Dat leem desondanks in de bouw (tot voor kort) steeds minder werd toegepast, lag aan de sterke opkomst van de gebakken steen en vooral aan het feit dat de gebruikte leembouw methodes nogal intensief waren.

Aanpassingen van de oude technieken zoals het leem vakwerk, maar vooral de strobouw en stroleem techniek en de ontwikkelingen van nieuwe technieken en producten hebben van leem weer een buitengewoon aantrekkelijk bouwmateriaal gemaakt.

Wil je meer weten over leemstuc toepassingen in je interieur?

Stuur een mail naar info@puurleem.nl of neem telefonisch kontakt met ons op

Peter van Hemert mobiel 06-154.299.78